Hier wonen?

Denkt u erover in Zevenbergen te komen wonen? Het is goed wonen en werken in West-Brabant. Zevenbergen ligt maar net buiten de Randstad, ruim en rustig. Goede verbindingen zorgen er voor dat bijvoorbeeld Rotterdam gemakkelijk te bereiken is.

Deze vragen en antwoorden helpen u misschien verder bij uw beslissing.

Vrijgemaakt basisonderwijs vind ik heel belangrijk, is dat mogelijk vanuit Zevenbergen?
Ja, het is mogelijk om naar de Gereformeerde Basisschool “De Wegwijzer” in Zwijndrecht te gaan. Voorheen werd er gezamenlijk gereisd met busjes die door ouders en vrijwilligers werden gereden. Groepsvervoer wordt momenteel niet meer georganiseerd. Wel gaan er nog een enkel kind met eigen vervoer naar “De Wegwijzer”.

Is er een lange reistijd?
Nee, dat valt reuze mee. De reistijd is ongeveer 30 minuten, niet lang voor kinderen die speciaal onderwijs volgen. Soms zijn kinderen uit Zwijndrecht of Dordrecht zelfs langer onderweg.

Zijn de kinderen veel later thuis dan wanneer ze dichter bij huis op school zitten?
Doordat ‘De Wegwijzer’ een streekschool is, zijn de schooltijden afgestemd op de iets langere reistijden. Om 14.50 uur is de school uit, waardoor de kinderen op ongeveer dezelfde tijd thuis zijn als de buurtkinderen.

Vrijgemaakt middelbaar onderwijs vind ik heel belangrijk, is dat mogelijk vanuit Zevenbergen?
Ja, de GSR (Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad) in Rotterdam is heel goed bereikbaar. Op de GSR worden de opleidingen VMBO, HAVO, Atheneum en Gymnasium aangeboden.

Zijn er alternatieven voor vrijgemaakt basisonderwijs in de buurt?
Ja, er zijn ook kinderen in de gemeente die naar protestant-christelijke scholen in Zevenbergen of Klundert gaan.

Zijn er alternatieven voor vrijgemaakt middelbaar onderwijs in de buurt?
In West-Brabant zijn maar enkele protestant-christelijke middelbare scholen. Wel zijn er in de buurt allerlei verschillende soorten onderwijs- en opleidingsmogelijkheden op Rooms-Katholieke of openbare scholen.